Zakończyły się eliminacje do konkursu Wine & Food Noble Night
W ubiegłym tygodniu zakończyły się eliminacje do tegorocznego konkursu Wine & Food Noble Night. Wyłoniono 12 restauracji, które wezmą udział w V jubileuszowej edycji festiwalu. 22 września swoje możliwości zaprezentują wyśmienite kuchnie z Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska, Łodzi i Giżycka.
„Wybór nie był łatwy, tym bardziej, że w tym roku otrzymaliśmy wyjątkowo dużą liczbę zgłoszeń” – mówi Aleksandra Mizińska z Noble Concierge, współorganizująca konkurs. „Staraliśmy się, aby wśród uczestników znalazły się kuchnie z całej Polski, serwujące różnorodne menu. Jak co roku, goście Wine & Food Noble Night będą mogli skosztować dań różnych regionów świata, co czyni to wydarzenie niezwykle barwnym zwłaszcza dla koneserów oryginalnych smaków” – dodaje. Selekcja restauracji pozwoliła na zbudowanie ciekawego zestawienia tradycji kulinarnych, w którym nie zabraknie potraw polskich, śródziemnomorskich, dań francuskich, hinduskich czy w końcu dalekowschodnich.
Pełna lista wytypowanych miejsc:
1.Amarylis (Kraków – Queen Boutique Hotel),
2.Biała Gęś (Warszawa),
3.Bistro de Paris Michel Moran (Warszawa),
4.Concept 13 (Warszawa),
5.GOKO Restauracja Japońska (Poznań),
6.India Curry (Warszawa),
7.Kaprys (Warszawa),
8.La Biblitheque (Giżycko – hotel St Bruno),
9.L’Arc Varsovie (Warszawa),
10.Locanda (Łódź),
11.Mercato (Gdańsk – hotel Hilton),
12.Rozbrat 20 (Warszawa).
Podczas finałowej gali wszystkie przygotują przystawkę, danie główne i deser. Na każdą z trzech propozycji oddane zostaną głosy tysiąca obecnych gości oraz profesjonalnego jury. W sumie wyserwowanych zostanie niemal 11 tysięcy dań!
Więcej informacji: www.noblenight.pl