Wydarzenia

„Herbata w garnku” czyli warsztaty kulinarne Stefana Lanza w t-barze Dilmah

16.11.2011

W najbliższą środę 16. listopada br. w stołecznym t-Barze Dilmah odbędą się kolejne w cyklu spotkań przy herbacie kulinarne warsztaty. Poprowadzi je Stefan Lanz, ze szwajcarskiej Conseille Culinaire Chaine des Rotisseurs, jednej z najstarszych organizacji gastronomicznych zrzeszających szefów kuchni z całego świata. 

Uczestnicy warsztatów wezmą udział w pokazie kulinarnym Stefana Lanza, który zakończy się degustacją potraw przyrządzonych z wykorzystaniem herbaty. Ten popularny napój doskonale pełni bowiem funkcję przyprawy nadającej jedzeniu unikalny, egzotyczny smak. Warsztaty odbędą się we środę 16. listopada przy ul. Szpitalnej 5 w Warszawie w godzinach 18:30-19:30.

„Stefan Lanz poprowadzi już trzecie z cyklu warsztaty kulinarne w naszym t-barze. Stanowią one doskonałą okazję dla wszystkich smakoszy i miłośników herbaty, aby dowiedzieć się więcej na temat sztuki gotowania z wykorzystaniem tego napoju – powiedział Piotr Witomski, dyrektor marketingu Gourmet Foods. „Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!”

Cykl spotkań przy herbacie, którego częścią są warsztaty kulinarne ma za zadanie przybliżyć jej świat konsumentom – pokazać różnorodność rodzajów, zaznajomić z miejscem, z którego pochodzi, pokazać bogactwo jej smaków i aromatów oraz uzmysłowić skąd się ono bierze.

Następne warsztaty pod tytułem Made in Zanzibar - herbata z dodatkami odbędą się 2.grudnia, a poprowadzi je Marcin Grabarczyk. 

***

O t-barze
t-bar to herbaciarnia XXI wieku, nowoczesna, dostosowana do miejskiego stylu życia i rytmu dnia, odpowiednia zarówno na śniadanie w drodze do biura, popołudniowe spotkanie towarzyskie lub biznesowe, podwieczorek lub kolację z przyjaciółmi. W t-barze kupić można także niedostępne gdzie indziej, wyjątkowe i rzadko spotykane herbaty należące do kolekcji Dilmah t-Series. Na świecie t-bary Dilmah funkcjonują już od kilku lat m.in. w Nowej Zelandii, Tajlandii i Sri Lance, a także w Europie. Jako samodzielny, dedykowany w całości herbacie lokal gastronomiczny, warszawski t-bar jest pierwszym tego typu przedsięwzięciem w Polsce.

***
Marka Dilmah
Założycielem marki Dilmah jest rodowity Cejlończyk od 60 lat związany z produkcją herbaty – Merrill J. Fernando. Swoją rodzinną firmę, jedną z największych na świecie w przemyśle herbacianym, prowadzi razem z synami, Dilhanem i Malikiem, od których imion została utworzona nazwa marki. Dilmah jest firmą w pełni lankijską, co oznacza, że produkowana przez nią herbata pochodzi z miejscowych plantacji (w dużej części będących własnością Dilmah), przetwarzana jest w miejscowych fabrykach i na miejscu paczkowana. Proces produkcji odbywa się pod czujnym okiem założyciela Dilmah – jednego z najlepszych kiperów i znawców herbaty na świecie oraz „autora” wszystkich herbat Dilmah. Na każdej paczce herbaty Dilmah znajduje się zdjęcie i podpis Merrilla J. Fernando, co podkreśla jego osobiste zaangażowanie i stanowi gwarancję jakości.
Dilmah prowadzi działania na rynkach światowych kierując się zasadami etyki i propagując wśród przedsiębiorców postawę społecznej odpowiedzialności. Szczegoły na stronie www.dilmah.pl
 

loading...