Wydarzenia

Czas na Gęsinę w pełnym rozkwicie

11-30.11.2011

Od 11.11.2011, czyli w imieniny świętego Marcina, akcja Czas na gęsinę sięga zenitu!!! W restauracjach na Oboźnej 9 w Warszawie Menu z Gęsią w roli głównej.

 

Klimaty Kulinarne "Czyli Chilli"

ul. Oboźna 9 lok. 105

00-332 Warszawa

(przy Teatrze Polskim i Uniwersytecie Warszawskim)

Gęsie udko faszerowane kaszą gryczaną i boczkiem w sosie ze śliwki kalifornijskiej i rodzynek podane z domowymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami chili 37 zł

oraz pyszna szarlotka z szarej śliwkami naszego wypieku, 12 zł

 

C.K.Oboźnia

Gęś św. Marcina – w całości – na zamówienie – zczerwoną kapustą duszoną – serwowana na ciepło, spaetzle, 350 zł z butelką winaGruner Vetliner lub Zweigel

Pierś gęsi duszona z kurkami, serwowana z żurawiną, niemieckie knedle z bułki 49 zł 

kieliszek wina z winnicy Hager MatthiasRosół z gęsi ze spaetzlami, lubczykiem i wytrawnym brandy 15 zł

Czarny chleb z Westfalii ze smalcem z gęsi 9,50 zł

 

Restauracja Babooshka

Udo gęsie z łazankami i kapustą karmelizowaną

Wątróbka gęsia z owocami w karmelu z sosem z białego wina z rodzynkami

Pierogi z gęsiną

Faszerowane udko gęsie z sosem pieczrkowym i łazankami - 29.90 zł

Wareniki z nadzieniem z gęsich wątróbek - 16.90 zł

loading...