Od 11.11.2011, czyli w imieniny świętego Marcina, akcja Czas na gęsinę sięga zenitu!!! W restauracjach na Oboźnej 9 w Warszawie Menu z Gęsią w roli głównej.
Klimaty Kulinarne "Czyli Chilli"
ul. Oboźna 9 lok. 105
00-332 Warszawa
(przy Teatrze Polskim i Uniwersytecie Warszawskim)
Gęsie udko faszerowane kaszą gryczaną i boczkiem w sosie ze śliwki kalifornijskiej i rodzynek podane z domowymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami chili 37 zł
oraz pyszna szarlotka z szarej śliwkami naszego wypieku, 12 zł
C.K.Oboźnia
Gęś św. Marcina – w całości – na zamówienie – zczerwoną kapustą duszoną – serwowana na ciepło, spaetzle, 350 zł z butelką winaGruner Vetliner lub Zweigel
Pierś gęsi duszona z kurkami, serwowana z żurawiną, niemieckie knedle z bułki 49 zł
kieliszek wina z winnicy Hager MatthiasRosół z gęsi ze spaetzlami, lubczykiem i wytrawnym brandy 15 zł
Czarny chleb z Westfalii ze smalcem z gęsi 9,50 zł
Restauracja Babooshka
Udo gęsie z łazankami i kapustą karmelizowaną
Wątróbka gęsia z owocami w karmelu z sosem z białego wina z rodzynkami
Pierogi z gęsiną
Faszerowane udko gęsie z sosem pieczrkowym i łazankami - 29.90 zł
Wareniki z nadzieniem z gęsich wątróbek - 16.90 zł