Wydarzenia

Grudniowe menu w C.K.Oboźnia

07-31.12.2011

Szanowni Państwo,


zapraszamy do winiarni C.K. Oboźnia na wyrafinowane menu grudniowe pełne sezonowych smaków, pachnące Świętami, eleganckie i rozgrzewające.


Szef kuchni Piotr Ceranowicz proponuje m.in. wątróbkę gęsią na pieczywie żytnim z galaretką z czerwonego wina, karpia z brukselką i knedlem bułczanym oraz skoki z królika na risotto z pęczaku i coulis buraczanym. Specjalnością Piotra Ceranowicza są desery, przygotowuje m.in. lekkie jak pianka parfait z rieslinga z olejem z pestek dyni styryjskiej oraz z truflą czekoladową z serem pleśniowym - smak deseru najlepiej podkreśla szlachetnie słodkie ukraińskie wino.

 

C.K. Oboźnia Menu Grudzień 2011


Przystawka Krokiecik z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi na kapuście duszonej z wędzonymi śliwkami 15 zł

Talerz rybny – ryby wędzone z musem z wędzonej makreli i czarnym pesto 23 zł

Terrina z wątróbek Gęsich - przysmak z wątróbki gęsiej serwowany na pieczywie żytnim z karmelizowaną , z czerwoną cebulą i galaretką z czerwonego krymskiego wina 19,50 zł

Zupa Consommé grzybowe z koniakiem ze smażonym pierożkiem nadziewanym rzepą i jarmużem, doprawionym gałką muszkatołową 12 zł

Danie główne Smażony karp z sosem chrzanowym, brukselką i knedlem bułczanym 33 zł

Skoki z królika nadziewane speckiem podane z ziołowym risottem z pęczaku z sosem tymiankowym oraz coulis z buraka 49 zł

Deser Parfait z Rieslinga z olejem z pestek dyni oraz z truflą czekoladową i serem pleśniowym 19 zł

Czarny Pułkownik – kieliszek doskonałego ukraińskiego czerwonego deserowego wina z winnicy Słoneczna Polana na Krymie 14 zł

C.K. Oboźnia

C.K. Oboźnia Wine Lounge jest integralną częścią sklepu z winami. Firma zajmuje się importem wina z Austrii ,ponieważ właśnie w nich dostrzega olbrzymi potencjał i bogactwo doznań. Importowane wina pochodzą z małych rodzinnych winnic i posiadają austriackie BIO Certyfikaty. Dodatkowo w stałej sprzedaży są wina z Nowego i Starego Świata.

C.K. Oboźnia to idealne miejsce na lunch biznesowy, kameralne spotkanie, wykwintną kolację a przede wszystkim doskonały skład wina.

To jedno z nielicznych miejsce w Warszawie gdzie można spróbować doskonałego Wiener Schnitzla - 100% sznycla wiedeńskiego, a także zamówić pieczoną gęś Św. Marcina. Słynne są wśród wielu warszawiaków nasze desery: gateau uu chocolate, czyli pieczone na zamówienie ciastko z gorącą czekoladą oraz równie oryginalny Starowiedeński Strudel.

Już od 9 rano można tu przyjść na Najlepsze Śniadania w Europie i Oryginalną Wiedeńską Kawę Julius Meinl, a w każdy piątek od godz. 19 na degustacje wybranych win.

C.K. Oboźnia, ul. Oboźna 9, róg Sewerynów, Tel. 022 826 83 17, 0601 965 367; czynne od poniedziałku do piątku od godz. 9 do ostatniego gościa, w sob. i niedziele od godz. 10 do ostatniego gościa; można płacić kartą

loading...